RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

​Як довго антитіла захищають від повторного зараження коронавірусом: названо терміни

Дослідження NHS Оксфордського університету показало, що антитіла у людей, які виробилися після захворювання коронавірусом, захищають їх від повторного зараження впродовж шести місяців.

Про це повідомляє Daily Mail.

У дослідженні взяли участь 12 180 медичних працівників, які перехворіли на Covid-19. Тільки троє з них дали позитивний результат (0,24%), але симптомів хвороби не було.

"Попередня інфекція SARS-CoV-2 забезпечує захист від повторного зараження в короткостроковій перспективі", - заявили дослідники.

Один з авторів статті, професор Девід Ейр з Департаменту охорони здоров'я Наффілд Оксфордського університету, зазначив, що це хороші новини.

Раніше проведене дослідження показало, що рівень антитіл швидко падає після зараження і досягає половини свого початкового числа всього через 85 днів. Спад триває і кількість антитіл падає нижче виявленого рівня у більшості людей через 137 днів після їх пікового значення.

Але професор Ейр каже, що останні відкриття показують, що "у інфікованих є певний імунітет". Зниження рівня не означає їх зникнення. Крім того, якщо концентрація антитіл надзвичайно низька, імунна система має функцію пам'яті, звану В-клітинами, яка запам'ятовує, як виробляти антитіла, і швидко випускає їх, якщо знову розпізнає вірус.

Як повідомляв "Апостроф", антитіла при захворюванні коронавірусом, який не вщухає в Україні, з'являються десь на 5-7 день хвороби, але не у всіх.