RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

21 червня

Всі новини

Екс-главу податківців Верланова можуть "рятувати" в НАБУ - ЗМІ

Більше місяця тому заступник Генерального прокурора повідомив про підозру колишньому голові Державної податкової служби України Сергію Верланову. Правоохоронці вважають, що під час його керівництва ДПС держава не дорахувалася податкових надходжень на суму в кілька мільярдів гривень.

Але слідство "фактично зупинилося", пишуть "Вести".

Офіс Генпрокурора повідомляв, що екс-голова ДПС незаконно скасував рішення (податкове повідомлення), яким було донараховано рентну плату за користування надрами одного з найбільших металургійних комбінатів країни "АрселорМіттал Кривий Ріг". Все це дозволило компанії уникнути сплати в бюджет 2 млрд 246 млн грн.

Сам Сергій Верланов назвав звинувачення безпідставними і політично мотивованими, звинувативши правоохоронців у виконанні замовлень політиків. Він не назвав ніяких імен, помітивши, що у нього "багато впливових ворогів".

23 жовтня всі матеріали кримінального провадження для подальшого розслідування в Національне антикорупційне бюро.

"З тих пір пройшло більше місяця, але в НАБУ і САП не проводять жодних слідчих дій у справі екс-голови ДПС. Чому, залишається загадкою. Якщо Верланов чистий перед законом, то кримінальне провадження просто б закрили, але відсутність активності виглядає так, ніби набушники "ховають" справу в два мільярди, максимально затягуючи слідство", - пише видання.

Екс-податківець в одному з інтерв'ю заявив: "Буду займатися податковими розслідуваннями, пов'язаними з офшорними схемами, які є в Україні. Тут у мене достатньо технічних знань, щоб це робити самостійно".

"Правда, тут виникає логічне запитання. Чому займатися розслідуванням офшорних схем топ-чиновник вирішив після звільнення і порушення кримінальної справи, а не в той час, коли займав високу посаду, маючи для цього всі важелі", - йдеться в матеріалі.