RU  UA

Катастрофа гірше, ніж коронавірус: озвучено прогноз по повній зупинці транспорту в Україні

Народний депутат від фракції "Голос" Соломія Бобровська заявила, що вона проти локдауну в Україні, але, якщо вже вводити жорсткий карантин, то і транспорт логічно закрити.

Про це вона сказала в ефірі програми "Апостроф Live" на телеканалі "Апостроф TV".

"Ви маєте рацію, тут немає логіки. Якщо ми закриваємо країну на локдаун, тоді закриваємося все. Тоді, звичайно, мова повинна йти і про громадський транспорт. Але, не забувайте, що крім лікарень є виробництва, які неможливо зупинити. Людям треба доїжджати. Я пам'ятаю, як навесні люди просто йшли трасами, щоб дістатися на роботу. І це катастрофа, це гірше, ніж коронавірус і інфекційна хвороба, при всій повазі до бажання людей захиститися", - сказала вона.

За її словами, хоч вона і проти локдауну, але вважає, що в Україні потрібно застосовувати заходи, щоб зупинити розповсюдження коронавірусу.

"Ми повинні застосовувати заходи, можливо, більш жорсткі, ніж для червоної зони, але це не має бути повний локдаун. Країна і сім'ї, які мали мінімальну економічну подушку, на сьогодні вже не мають. А ми заходимо в зиму, в підвищення комунальних тарифів, закінчення року тощо. Це не ті речі, з якими варто експериментувати в Україні", - вважає нардеп.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - Зимовий локдаун буде страшніше і гірше, ніж навесні, у людей вже немає економічної подушки - Соломія Бобровська.