RU  UA

​Рішення може бути фатальним: озвучено прогноз щодо термінів введення повного локдауна в Україні

Уряд не може визначити терміни оголошення жорсткого карантину в Україні, який може стати фатальним.

Про це в ефірі програми Апостроф Live на телеканалі Апостроф TV розповіла народний депутат від фракції "Голос" Соломія Бобровська.

За її словами, уряд зможе сказати про терміни і умови локдауна за тиждень. Вона нагадала, що про карантин вихідного дня стало відомо за 27 годин.

"Тому я особисто не вірю ні як політик, ні як громадянка, яка теж чекає і не розуміє, коли цей локдаун відбудеться і який початковий план дій від уряду", - сказала нардеп.

Вона пояснила, що рішення не погоджують не тільки політично, а й без господарських моментів разом з мерами, а тепер вже і з главами ОТГ, які безпосередньо ці рішення виконують і бачать стан в тих областях і містах, де вони працюють.

"Тому у мене настрій теж дуже песимістичний, на жаль", - зазначила Бобровська.

Вона заявила, що в п'ятницю, 4 грудня, буде година запитань до уряду. Тоді політики продовжать тему локдауна. Фактично всі розуміють, що його потрібно вводити. Але терміни і обмеження невідомі.

"Це може виявитися дуже страшним локдауном, гіршим, ніж навесні. Як на мене, це фатально. Ми просто не встанемо - ні в плані бюджетних ресурсів, ні в плані бізнесу. А бізнес - це ті перші люди, до яких ми йшли навесні за підтримкою і допомогою в медичній системі", - підсумувала Соломія Бобровська.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Зимовий локдаун буде страшнішим і гіршим, ніж навесні, у людей вже немає економічної подушки - Соломія Бобровська.