RU  UA

Масштабне ДТП в Німеччині і рішення Ради по ФОПах - головні новини 1 грудня

У німецькому Трірі сталася масштабна ДТП з пішоходами, Верховна Рада відтермінувала введення касових апаратів для ФОПів, а глава Офісу президента Андрій Єрмак призначив своїм позаштатним радником Олексія Арестовича. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

ДТП в Німеччині

У Німецькому місті Трір сталася смертельна аварія. Після обіду автомобіль на величезній швидкості вилетів на пішохідну зону. В результаті наїзду машини на пішоходів загинули 4 людини. Серед жертв цієї трагедії - 9-місячна дитина. Крім того, більше 30 людей отримали травми. Водія, який спричинив страшну аварію, затримали правоохоронці. Ним виявився 51-річний німець, водій знаходився в стані афекту.

Відтермінування введення касових апаратів для ФОПів

Народні депутати України проголосували за законопроект щодо відстрочення введення касових апаратів для ФОПів з квітня 2021 року до 1 січня 2022 року. Документа не було на порядку денному Верховної Ради. СПро ситуацію з підприємцями глави фракцій і спікер парламенту Дмитро Разумков обговорювали за закритими дверима. Після цього профільному комітету доручили протягом години підготувати компромісний документ. За словами авторів представленого документа, в ньому збалансовані інтереси всіх сторін. На голосуванні законопроект підтримали 319 народних депутатів.

Арестович став радником Єрмака

Глава Офісу президента Андрій Єрмак призначив собі позаштатного радника з питань стратегічних комунікацій в сфері нацбезпеки і оборони. Ним став спікер української делегації в Тристоронній контактній групі по Донбасу - Олексій Арестович. Єрмак вже представив його керівникам профільних відомств. В обов'язки Арестовича на новій посаді буде входити протидія поширенню дезінформації. Крім того, він займатиметься комунікацією між оборонними структурами.