RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

Новорічна ніч під час карантину: як будуть працювати кафе і ресторани

Кабінет міністрів 9 грудня не тільки визначився з датами введення локдауну в Україні, але й оновив обмеження в рамках "адаптивного карантину", які будуть діяти до 8 січня. У МОЗ уточнили, що кафе і ресторани в новорічну ніч працюватимуть до першої години ночі.

Про це в ході засідання Кабінету міністрів заявив глава МОЗ Максим Степанов.

"У новорічну ніч ми пропонуємо дозволити працювати закладам харчування до першої години ночі", - сказав він.

Степанов нагадав, що зараз заклади можуть працювати тільки до 22:00.

Як пише "РБК-Україна", глава Держпродспоживслужби Києва Олег Рубан заявив, що продовження роботи кафе, барів і ресторанів в новорічну ніч не спровокує зростання захворюваності на коронавірус.

"На Новий рік - це свято, необхідно щоб люди відпочили і те, що це буде не той відсоток, який дасть зріз захворюваності - це однозначно", - упевнений він.

Разом з тим, Рубан підтримує рішення уряду про закриття закладів громадського харчування з 8 січня.

"Це правильне і виважене науково обгрунтоване рішення, коли майже перший раз прислухаються до лікарів-епідеміологів про пікове навантаження при гострих респіраторних інфекціях і припинення соціальної активності на три тижні", - резюмував він.

Як повідомляв "Апостроф", локдаун буде введений з 8 січня по 24 січня включно і буде передбачати введення по всій Україні обмежень так званої помаранчевої зони, однак буде працювати громадський транспорт, дитячі садки, продуктові магазини, аптеки, поштові оператори.