RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Що буде з цінами на хліб в 2021: невтішний прогноз фахівця

Через зростання витрат виробництва у хлібопекарській сфері в 2021 році очікується подорожчання хліба в середньому на 1 відсоток щомісяця. Зростання цін особливо відчують любителі хлібобулочних виробів преміум-класу.

Такий прогноз у коментарі "Апострофу" озвучив учасник "Економічної дискусійного клубу" Олег Пендзин.

Експерт з цього приводу нагадав, що понад місяць тому пекарі написали колективний лист на адресу уряду, в якому заявили, що через зростання витрат вони будуть змушені підняти свої ціни на 25%.

"Але потім, зрозумівши, що люди тоді просто перестануть купувати хліб, сказали, що соціальні сорти подорожчають на 7-10%", - підкреслив Олег Пендзин ..

На його думку, суттєве подорожчання може торкнутися сортів хліба преміум-класу - ймовірно, воно досягне тих розмірів, про які йшлося в листі пекарів.

Експерт прогнозує, що наступного року хліб буде дорожчати в середньому приблизно на 1% в місяць (за рік зростання може скласти 10-12%).

Таким чином, якщо сьогодні буханка (або батон) хліба коштує 20 гривень, то через рік вона буде продаватися за 22-22,5 гривні, якщо зараз ціна хлібобулочного виробу становить 25 гривень, то через рік вона буде на рівні 27,5-28 гривень. Для тих же, хто сьогодні готовий платити за окремі сорти хліба 30 гривень / буханка, в наступному році доведеться збільшити бюджет до 40 гривень.

Детальніше про те, чи загрожує країні дефіцит хліба і скільки він буде коштувати в 2021 році читайте в матеріалі "Апострофа": Борщ без хліба: які продукти подорожчають в Україні