RU  UA

Ожеледь в Києві, арешт Марківа в Росії і стан Кернеса - головні новини 11 грудня

У Києві через ожеледь травмувалися сотні людей, в Росії заочно заарештували та оголосили в розшук нацгвардійця Віталія Марківа, а в мера Харкова Геннадія Кернеса значно погіршився стан - у нього відмовила друга нирка. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф Live на Апостроф TV.

Ожеледь у Києві

Льодяний дощ у Києві та ожеледь призвели до численних травм у людей. Дороги столиці перетворилися на суцільну ковзанку. Через це до травмпунктів по допомогу звернулися сотні киян із переломами, забоями та вивіхами. Люди чекають у чергах по декілька годин. Через велику кількість викликів у медиків немає часу на відпочинок. За словами заступника директора одного зі столичних травмпунктів Кирила Пилипенка, за минулу добу травматологи мали такий обсяг роботи, як за цілий рік. Учора до лікарні звернулися 57 осіб, а від 8 ранку - ще 72. Спочатку пацієнтів відправляють на огляд та рентген. Деякі пацієнти одразу ідуть на гіпсування, проте є випадки, коли людей після обстеження направляли на операцію.

Арешт Марківа в Росії

Українського війскового Віталія Марківа заочно заарештували в Росії. Крім того, нацгвардійця оголосили в розшук. Заочний арешт наклав Басманний суд Москви. Там йому інкримінують причетність до смерті італійського фоторепортера Андреа Роккеллі та російського перекладача Андрія Миронова на Донбасі. Примітно, що саме у цій справі 3 листопада 2020 року Марківа виправдав та відпустив з-під арешту Апеляційний суд Мілана.

Російську санкцію вже прокоментував очільник МВС Арсен Аваков. За його словами, путінський режим фактично визнав свою участь у спробі фальсифікації справи нацгвардійця. Міністр додав, що Україна не залишить свого солдата.

Стан Кернеса

У Геннадія кернеса відмовила друга нирка. Мер Харкова знаходиться у важкому стані. Про зміни повідомив бізнесмен і друг Кернеса Павло Фукс. Політика підключили до апарату діалізу. Він допомагає його організму функціонувати. Кернес захворів на коронавірус ще у вересні та був госпіталізований із двостороннім запаленням легенів. Він перебуває у німецькій клініці "Шаріте".