RU  UA  EN

Вівторок, 25 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 червня

23 червня

Всі новини

Вчені розповіли, як знизити ризик зараження коронавірусом в авто

Молекули коронавірусу накопичуються всередині автомобіля всього за 15 хвилин. Але завдяки відкриттю вікон на деякій відстані від пасажирів можна уникнути зараження, як показують комп'ютерні симуляції.

Про це пише сайт Dailymail.

Дослідження показало, що частинки коронавируса, що переносяться по повітрю в автомобілі, можуть досягати небезпечного рівня всього за чверть години, якщо вікна закриті.

Частинки вірусу в авто можуть затримуватися практично на 4 години, але відкриття вікон дозволить забезпечити достатню вентиляцію, щоб знизити ризики інфікування, якщо пасажир або водій заражені.

Якщо поїздка здійснюється в дощову погоду або в холодну пору року, достатньо відкрити два вікна - це допоможе істотно знизити ризики.

Кращим розташуванням вважається сидіння пасажира по діагоналі до водія, так як не тільки дотримується дистанція, але і з'являється можливість забезпечити правильну вентиляцію за рахунок відкриття потрібних вікон.

Мед. працівники рекомендують уникати пересування в одному транспорті з людьми, які не є членами вашої сім'ї, але якщо це вкрай необхідно, просять дотримуватися запобіжних заходів.

Служби таксі або інші компанії, які займаються транспортними перевезеннями, наполягають на наявності масок у пасажирів, і намагаються встановити бар'єри між водійським сидінням і пасажирським. Але і про вентиляцію забувати не варто, адже це потужна зброя при боротьбі з Ковід 19.

Доктор Варгезе Матхай, фізик з Массачусетського університету в Амхерсті, вирішив провести самостійне розслідування щодо того, наскільки ефективно відкривати вікна в салоні автомобіля в якості захисту від Ковід 19.

Він протестував всі можливі варіанти відкриттів вікон, і як показали результати, найефективніше моделювання, це непросто відкриті вікна поруч з пасажиром і водієм, а привідчинене вікно по діагоналі - у переднього пасажира і ззаду за водієм.

"Моделювання показало, що повітряний потік діє як бар'єр між водієм і пасажиром", - говорить д-р Матхай.

В ході експерименту було доведено, що якщо пасажир і водій сидітимуть по діагоналі (в різних кінцях авто) і при швидкості пересування 50 км / год - буде забезпечений оптимальний рівень вентиляції.

Моделювання підходить як для лівостороннього розташування керма, так і для правостороннього.

"Хоча ці заходи не замінюють носіння маски в автомобілі, вони можуть допомогти знизити кількість патогенів в дуже обмеженому просторі салону автомобіля", - говорить д-р Матхай.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, американськими медиками було названо препарат, який знищує коронавірус всього за 2 хвилини.