RU  UA

Смерть Кернеса і заява Путіна по Донбасу - головні новини 17 грудня

Багаторічний мер Харкова Геннадій Кернес помер після 3 місяців лікування від коронавірусу, президент Росії Володимир Путін пообіцяв надавати допомогу окупантам на Донбасі та звинуватив Україну в невиконанні Мінських угод, а в Одеській області двоє зловмисників жорстоко вбили таксистку. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Смерть Кернеса

Мер Харкова Геннадій Кернес помер в ніч проти 17 грудня від ускладнень коронавірусу. У місті оголосили триденну жалобу, скасували всі розважальні заходи та приспустили прапори. Багаторічному очільнику Харкова був 61 рік. Протягом його життя на нього неодноразово скоювали напади.

Найсерйозніший замах стався у квітні 2014 року. Тоді Кернесу вистрелили в спину. Медики не давали жодних прогнозів. Політик вижив, але отримав інвалідність. Незважаючи на це, керувати Харковом Кернес не відмовився. Останні місцеві вибори він виграв, лежачи в реанімації в німецькій клініці "Шаріте", де три місяці лікувався від ускладнень коронавірусу.

Заява Путіна

Президент Росії Володимир Путін заявив, що РФ планує посилити підтримку Донбасу. Про це він сказав на щорічній прес-конференції. Крім того, Путін звинуватив Україну в невиконанні Мінських угод та бажанні змінити їх в односторонньому порядку. Очільник Росії згадав і про українську владу. Мовляв, вона обіцяла мир на Донбасі та відновлення відносин із Росією, проте нічого не зробила.

"Офіційні особи в Києві багато разів публічно заявили про те, що вони не збираються виконувати Мінські угоди. Вони підтверджені відповідною резолюцією Ради Безпеки ООН. Ось так в однобічному порядку нічого переглянути не вийде", - зазначив Путін.

Убивство в Одеській області

В Одеській області двоє чоловіків жорстоко вбили таксистку та спалили її автомобіль. Їх уже затримала місцева поліція. За даними правоохоронців, зловмисники викликали таксі і дорогою завдали жінці 11 ударів ножем. Вони пограбували водійку та викинули її тіло на узбіччя. Після цього затримані рушили до Одеси. Там вони закопали ніж, облили автівку горілкою та підпалили її разом із одягом.

Зловмисниками виявилися двоє молодиків 17 та 18 років. На злочин вони пішли, аби погасити кредити, які взяли на відкриття кімнати емоційного розвантаження.