RU  UA

Відомий шоумен назвав три найбільші політичні "зашквари" 2020 року

Відомий шоумен, волонтер, екс-кандидат в мери Києва Сергій Притула назвав три головні, на його думку, політичні "зашквари" 2020 року.

Про це він розповів в програмі "Все по бєспрєдєлу" з Роксаною Руно на Апостроф TV.

За його словами, "зашкварів" у 2020 році було дуже багато, що їх важко розставити у пріоритетності.

"Є така штука як колективний "зашквар" фракції "Слуга народу" в парламенті. Кожен день вони викидали якісь речі, починаючи від депутата, який пропонує пенсіонерці продати собаку і заплатити за комуналку, до одного дуже розумного депутата із "слуг", який сказав, що ковіду не існує. Таким чином він показав, що президент, керівник його партії, який хворів коронавірусом, займався дурнею в "Феофанії". Як вони співіснують в одній системі координат, я не розумію", - зауважив Притула.

Також він назвав політичним "зашкваром" страх українського політикуму перед міністром внутрішніх справ арсеном Аваковим і нагадав, що партія "Голос" ставила питання про збір підписів за відставку Авакова.

"Ми маємо дикі випадки, які підтверджують, що реформи поліції не відбулося. Зламати це можна тільки тоді, коли на чолі системи буде стояти людина, у якої буде бажання це зробити. Зараз цього немає", - звернув увагу Притула, додавши, що політики можуть остерігатися важелів впливу з боку поліції.

Третім "зашкваром" 2020 року Притула назвав представвництво України в Тристоронній контактній групі на переговорах у Мінську.

"Дуже дивні кадрові призначення - Фокін, Кравчук... Приємно, що долучили Дениса Казанського, щоб хоч якось заспокоїти українське суспільство. Але, на мою думку, "Мінськ" - то мертва історія, від якої вже потрібно було відкараскатися і шукати якісь нові формати", - пояснив Притула.

Як повідомляв "Апостроф", в Офісі президента розгорівся черговий гучний скандал - заступнику голови Офісу президента Олегу Татарову детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили про підозру в скоєнні корупційних дій.