RU  UA

Протести на концерті "Кварталу" і коронавірус в Антарктиді - головні новини 22 грудня

Активісти руху #SaveФОП влаштували масштабну акцію під будівлею палацу "Україна", де проходив концерт "Кварталу 95", журналіст Юрій Бутусов отримав посаду позаштатного радника міністра оборони, а в Антарктиді зафіксували спалах коронавірусу. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Протест підприємців

Тисячі підприємців влаштували акцію протесту біля будівлі палацу "Україна", де ввечері мав відбутися новорічний концерт "Кварталу 95". Там на мітингувальників очікували кілька сотень правоохоронців та нацгвардійців.

Активісти запевнили, що протест є мирним, тому вони не планують провокувати поліцейських. Таким чином люди хотіли привернути увагу президента. Підприємці вимагали, аби їхні заклади не закривали на карантин у наступному місяці, а в координаційну раду залучили представників податкового Майдану. До палацу активісти йшли величезною колоною, через що ввечері на центральних вулицях Києва фактично зупинився рух транспорту.

Призначення Бутусова

Журналіста Юрія Бутусова призначили позаштатним радником міністра оборони України Андрія Тарана. Таку інформацію Бутусов оприлюднив ще напередодні, однак тільки сьогодні це офіційно підтвердило відомство. Журналіст працюватиме в Міноборони впродовж 2 місяців на громадських засадах.

За словами медійника, йому пропонували обійняти 1 з 4 посад. Однак 3 інші, окрім посади радника, не дають доступу до ухвалення рішень та не впливають на діяльність Міноборони. Бутусов і надалі продовжуватиме журналістську діяльність.

Спалах коронавірусу в Антарктиді

В Антарктиді зафіксували спалах коронавірусу. Інфекцію на континенті виявили вперше з початку пандемії. Коронавірусом заразилися понад 30 співробітників чилійської наукової бази. Захворілих людей евакуювали додому. Нині вони перебувають на самоізоляції та почуваються добре.

За попередніми даними, привезти коронавірус до Антарктиди міг екіпаж військового корабля. Судно прибуло туди минулого тижня. Раніше ВООЗ називала континент єдиним, куди не дісталася пандемія.