RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Що можна і не можна дарувати на рік Бика: поради астролога

Українцям розповіли, як краще підготуватися до року Білого металевого Бика і які краще подарунки дарувати, щоб задобрити своєрідну тварину.

Поради озвучила таролог і психолог Ольга Соломка, передає РБК.

За словами експерта, в 2021 році українці можуть звернути увагу на недорогі і милі серцю подарунки, які не повинні зобов'язувати людину, якій ви їх презентуєте.

Більш того, як стверджує Ольга Соломка, психіка людини побудована таким чином, що ми, отримавши серйозний подарунок, відразу думаємо, як потрібно віддячити цю людину, навіть якщо це піде в розріз з вашими принципами.

"Загалом, подарунки це дуже важлива і непроста тема, адже вони накладають певний борг на обдаровуваного. Наша психіка влаштована так, що отримавши щось, ми вважаємо, що вже щось повинні і повинні віддячити певним чином. Навіть якщо нам подарували якийсь сувенір або щось незначне і символічне. А якщо подарунок ще й цінний, то це іноді стає тягарем, тому, що таким чином людину можна поставити в залежність. Адже коли вам подарували дорогий телефон, вам важко в чомусь буде відмовити, навіть якщо це прохання вам не дуже подобається і піде в розріз з вашими бажаннями або принципами. Тому я прихильник недорогих подарунків, а ще - корисних, а не таких, які потім передаровують або пил збирають. Тим більше, що в нашій культурі максимум, чим обдаровували на зимові свята, то це солодощами від Святого Миколая, які отримували діти", - пояснює всі нюанси досвідчений таролог.

Психолог рекомендує близьким людям дарувати подарунки, зроблені своїми руками. Ну або в крайньому випадку, можна поцікавитися у родичів, який би вони презент хотіли отримати.

Для любителів європейських традицій, які вважають за краще розпаковувати подарунки під ялинкою, підуть і їстівні/солодкі презенти.

"Якщо ж вам близькі європейські традиції з розпакуванням подарунків і різдвяною ялинкою, то нехай це буде все ж щось рукотворне, їстівне або солодке: набір пряників, хороша кава або чай, різдвяна випічка. Виняток - дуже близькі люди, особливо, коли ви точно знаєте, що їм потрібно", - додала Ольга Соломка в спілкуванні з журналістами.

Раніше ми озвучували неймовірний гороскоп для всіх знаків Зодіаку в новорічну ніч.