RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 червня

Всі новини

Набагато заразніший: вчені зробили важливу заяву про нову мутацію Covid-19 з Британії

Вчені з лондонського Імперського коледжу, які виявили новий штам вірусу COVID-19 в Великобританії, розповіли, чим він небезпечний. За словами фахівців, новий штам набагато заразніший, ніж той, про який було відомо дуже давно.

Про це пише Укрінформ.

Кількість інфікованих новим штамом вірусу COVID-19 в кінці 2020 року зросла в три рази, тоді як число заражених "оригінальним" штамом було менше в кілька разів. Професор Аксель Гарда каже, що новий штам коронавирусной інфекції збільшує число R - показник контагиозности (заразність) інфекції на 0,40-0,7 одиниці. За його словами, це найсерйозніша мутація вірусу з моменту початку пандемії.

Останні дані Імперського коледжу дають найточніші дані на сьогодні. За їхніми розрахунками заходи, які були вжиті раніше, не можуть знизити число R до значення менше ніж 1. Це погані новини, адже тепер влада має оголосити у своїх країнах ще більш жорсткі карантинні заходи у зв'язку з цим.

Новий штам коронавірусної інфекції в кілька разів швидше заражає людей. Більшість країн вже закрилися від Великобританії, заблокувавши кордони та припинивши авіасполучення з країною. Однак ці заходи не допомогли, адже новий штам виявили ще в кількох країнах світу. Якщо влада не введе жорсткі карантини, там де виявлена мутація, за словами вчених, це призведе до ще однієї хвилі коронавірусної інфекції.

Як писав "Апостроф" раніше, ВООЗ назвали країни, які атакував новий штам коронавірусу.