RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Археологи виявили римську дорогу, якій дві тисячі років: фото

В Англії на території графства Нортумберленд під час дорожніх ремонтних робіт були виявлені залишки римської дороги, якій за попередніми оцінками близько 2 тисяч років.

Про це повідомили на сайті BBC.

Археологи, які прибули на місце дивної знахідки, резюмували, що на цьому місці проходила дуже важлива частина відомої римської дороги Стенегейт. Вона, як відомо, пролягала із заходу на схід, трохи південніше від стіни Адріана.

Філіп Хантер, представник компанії Archaeological Research Services Ltd, яка почала працювати на місці знахідки, розповів:

"Під час спостереження за розкопками наш археолог визначив, що щільно прилеглі один до одного брукняки, є залишками фундаменту римської дороги".

Дорога будувалася з брукняків округлої форми, які укладалися шаром в 15 см на 25 см гравію, саме його використовували, як основу. Поки важко встановити точну дату створення фрагмента дороги.

"Однак, з огляду на розташування каменів уздовж проектного маршруту римської дороги та її глибину нижче сучасного дорожнього покриття, ми впевнені, що виявлені залишки дорожнього полотна є важливою частиною стародавнього північного римського кордону," - пояснив Філіп Хантер.

Як писав "Апостроф" раніше, археологи виявили в Саудівській Аравії артефакти епохи палеоліту.