RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Путін кличе до Москви президентів Вірменії та Азербайджану: що будуть обговорювати

Володимир Путін запросив президентів Вірменії та Азербайджану до Москви для обговорення важливих питань.

Про зустріч президентів повідомила прес-служба Кремля.

Лідери Російської Федерації, Азербайджану і Вірменії зустрінуться в столиці російської держави 11 січня 2021 року. Мета тристоронніх переговорів - обговорити мирну угоду щодо Нагірного Карабаху, яка була досягнута в листопаді 2020 року. Восени минулого року Росія втрутилася у військовий конфлікт двох країн і зупинила війну.

За словами прес-секретаря Миколи Пашиняна Мане Геворгян, представники Вірменії вважають особливо важливим обговорити на зустрічі питання про військовополонених і тих, хто пропав безвісти. Президенти трьох країн також обговорять тему пошуку тіл загиблих на території Нагірного Карабаху.

Військовий конфлікт Азербайджану і Вірменії загострився восени 2020 року. У листопаді влади обох країн за підтримки Кремля підписали документ про мирну угоду. У документі сказано, що Баку отримає значну частину територій регіону. У Вірменії після інформації про підписання мирного договору почалася хвиля протестів.

Як писав "Апостроф" раніше, Азербайджан і Вірменія приступили до масштабного обміну полоненими та заручниками. Він відбудеться в форматі "всіх на всіх".