RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Наскільки заразні люди після одужання від Covid-19: гучна заява учених

Як показало дослідження Міністерства охорони здоров'я і соціального забезпечення Великої Британії, люди, які перехворіли COVID-19, можуть передавати вірус протягом тривалого часу.

Про результати дослідження SIREN повідомляє агентство Reuters.

Під час найбільшого у Великобританії дослідження щодо небезпеки повторного зараження коронавірусом, в якому брали участь десятки тисяч медичних працівників, було встановлено, що імунна відповідь від перенесеної інфекції знижує ризик повторного зараження вірусом на 83% протягом як мінімум п'яти місяців. Однак, при цьому видужалі пацієнти залишаються переносниками вірусу.

Протягом п'яти місяців вчені виявили 44 потенційних повторних зараження у 6 614 учасників дослідження, у яких були виявлені антитіла.

"Тепер ми знаємо, що більшість з тих, хто заразився вірусом і отримав антитіла, захищені від повторного зараження, але ми ще не знаємо, як довго триває захист. Що особливо важливо, ми вважаємо, що люди все ще можуть передавати вірус", - Сьюзан Хопкінс, старша медична радник агентства і керівник дослідження SIREN.

Навіть люди з імунітетом все ще можуть переносити вірус в носі і горлі і передати його іншим. Тому важливо дотримуватися правила карантину і менше контактувати з оточуючими, навіть якщо у них раніше був COVID-19.

Імунолог Джордж Кассіотіс з Інституту Френсіса Кріка в Лондоні відзначає, що учасниками дослідження були в основному жінки і досить молоді люди, які не входять до числа тих, хто ризикує перенести важку форму хвороби.

"Ця група навряд чи зіткнеться з важкою формою COVID-19, і це можливо, не буде репрезентативним для всього населення", - відзначає він.

Це дослідження поки не отримало незалежної оцінки від інших експертів.

Як повідомляв "Апостроф", мутований коронавірус з Великобританії в рази небезпечніший, ніж його відома рання форма. На думку вчених, новий штам здатний викликати ще одну "дуже погану" хвилю COVID-19.