RU  UA

Десятки ДТП у Києві та рішення ЄСПЛ по Криму - головні новини 14 січня

У Києві через потужний снігопад сталося понад 150 ДТП, в ЄСПЛ винесли перше рішення у справі України проти Росії, а Всесвітня організація охорони здоров'я збирається на екстрене засідання через стрімке поширення нових штамів коронавірусу. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

ДТП у Києві

У Києві через негоду сталося понад 150 аварій. У Національній поліції закликали водіїв утриматися від поїздок автомобілем. Постійний снігопад спровокував у столиці справжній транспортний колапс. Під час години пік місто стояло у заторах. Скупчення транспорту спостерігалося на більшості автомагістралей.

На дорогах столиці працюють майже 200 одиниць техніки та понад 400 комунальників. Пішоходам радять бути уважними на проїжджій частині та переходити дорогу лише у дозволених для цього місцях.

Рішення ЄСПЛ по Криму

Європейський суд із прав людини виніс перше рішення у справі України проти Росії. Воно стосується тимчасового окупованого Криму. У ЄСПЛ визнали частково прийнятною скаргу України на порушення прав людини на території анексованого півострова.

Засідання відбувалося у Стразбурзі за позовами України. У них йдеться про те, що Росія незаконно затримує кримських татар та громадських активістів, а також проводить у них обшуки. Крім того, фіксують факти утисків української церкви.

Водночас суд не буде розглядати законність проведення референдуму в Криму. Це, мовляв, неважливе питання для справи. Також ЄСПЛ відхилив скарги України щодо вбивств мирних громадян та арешту іноземних журналістів.

Екстрене засідання ВООЗ

Всесвітня організація охорони здоров'я збирається на екстрене засідання через поширення нових мутацій коронавірусу. Вони ширяться всім світом. 16 нових штамів інфекції зафіксували у Кенії. Вони відрізняються від тих мутацій, які раніше виявили у Великій Британії, Бразилії та Південній Африці.

Фахівці Кенійського медичного інституту заявили, що нові види важко виявити на початкові стадії зараження. Із 16 зафіксованих мутацій Кенією поширилися лише 4. Інші 12 штамів не вийшли за межі міст, де вони були зафіксовані.