RU  UA

Я півроку просидів там: екс-бранець бойовиків зробив важливе зауваження про концтабір в Донецьку

На опублікованих в мережі в середу, 27 січня, знімках з концтабору "Ізоляція" для незгодних з "русскім міром" на території колишнього заводу на околиці Донецька, колишній в'язень впізнав меблі, які бачив, перебуваючи "на підвалі".

Таке зауваження зробив в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV письменник, журналіст і блогер Станіслав Асєєв, якого понад два роки утримували бойовики "ДНР".

За його словами, він не був конкретно в тому підвалі, який зображений на фото, однак упізнав стільці, які стоять в приміщенні

"Це спеціальний підвал для тортур. Я був в підвалі для полонених, де нас тримали, а катують вони в окремому підвалі. Але на фото навколо столу, до якого скотчем прив'язують людей, стоять стільці. Так ось ці стільці були і в четвертій камері "Ізоляції", в якій я провів півроку", - зазначив Асєєв.

Колишній в'язень згадує, що потрапив в згадану камеру в серпні 2017 року, тому знімки мали бути зроблені раніше цього часу.

"Це начебто дрібниця, але я її впізнав. Я дуже добре знаю ці стільці, я півроку на них просидів сам", - сказав він.

За його словами, на кожну з опублікованих фотографій можуть знайтися десятки свідків, які підтвердять, що це - саме "Ізоляція".

"Зараз вже з'являються коментарі, мовляв, це підвали під Бояркою, де сплять бездомні, і вони не мають відношення до Донецька. Але кожна людина, що пройшла "Ізоляцію", може це підтвердити і навіть на карті показати ці склади, де стоять танки, де стоять вантажівки, де знаходиться сам підвал. Просто говорити, що це неправда, як вони зазвичай роблять - вже не вийде ", - заявив Станіслав Асєєв.

Чому фотографії з'явилися саме зараз, з якою метою їх оприлюднили - читайте в інтерв'ю Станіслава Асєєва "Апострофу".