RU  UA

Це для них нормально: експерт вказав на підлий план Росії в питанні обміну полоненими

Росія використовує українських військовополонених і заручників, як товар. Влада РФ готова піти на обмін тільки на вигідних для себе умовах.

Таку думку в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV виклав заступник директора Центру дослідження армії, конверсії і роззброєння Михайло Самусь.

За його словами, обмін полоненими відбудеться тільки в тому випадку, якщо в Кремлі буде прийнято рішення.

"Може бути, що під час засідання нормандської четвірки Путін або Козак запропонує обміняти військовополонених на якісь поступки з українського боку. Це для росіян нормально - міняти заручників, захоплених спеціально для того, щоб торгуватися потім за столом переговорів", - уточнив він.

Експерт порівняв Росію з "варварами, які торгують людьми". За його словами, вони роблять це для того, щоб Україна зробила ще якісь поступки в ТКГ і почала розмовляти з їх маріонетками.

"Рішення про те, кого, скільки, як і коли обмінювати - приймається в конкретних кабінетах в Кремлі. Я думаю, що Путін особисто підписує такі документи. Він розпоряджається цим "людським товаром", як вважає за потрібне", - завершив він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Ми маємо справу з варварами, які торгують людьми, щоб Україна пішла на поступки - Михайло Самусь