RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Немовля дивом вижило після коронавірусу та інших небезпечних хвороб - важило менше 800 грам: фото

Британка Ширі Мюррей 1 грудня 2020 року передчасно народила дитину - маленький Арчі з'явився на світ на 25-му тижні вагітності і важив майже 800 грамів. В лікарні немовля заразилося кишковою паличкою, перенесло сепсис і в довершення заразилося коронавірусом, однак йому вдалося подолати хвороби.

Про це повідомляє "ВВС Російська служба".

Після народження Арчі не міг самостійно дихати, і, як розповіла Мюррей, вони з батьком хлопчика Робертом дуже переживали, поки лікарі боролися за його життя.

Батьки чотири дні не могли доторкнутися до своєї дитини, але, за словами дівчини, коли їй нарешті дозволили взяти його руку в свою, це стало найщасливішим моментом в її житті.

Але через п'ять тижнів життя у Арчі діагностували кишкову паличку, після чого у дитини розвинувся сепсис, а ще через кілька тижнів лікарі повідомили його батькам, що у хлопчика виявили Covid-19.

Ширі сказала, що новина про позитивний тест сина на Covid-19 сильно її шокувала, тому що вірус вбиває і здорових людей, а її дитина і без того була ослаблена хворобами.

Зараз Арчі важить 1,36 кг і почувається краще, ніж будь-коли. Батьки можуть відвідувати його, але через пандемію змушені це робити окремо.

"Мені здається, я б могла вибухнути від щастя - так сильно я ним пишаюся. Не описати словами, як я хочу скоріше забрати його додому", - розповіла Мюррей.

Як повідомляв "Апостроф", в Європі починають експериментальне лікування COVID-19 антитілами.