RU  UA

Призначення Скічка губернатором, суд над Антоненком і поранення військових на Донбасі - головні новини 29 січня

Президент України Володимир Зеленський призначив Олександра Скічка головою Черкаської ОДА, Київський апеляційний суд залишив Андрія Антоненка в СІЗО, а на Донбасі бойовики поранили двох українських військових. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Скічка призначили головою Черкаської ОДА

Колишнього шоумена, а нині народного депутата Олександра Скічка призначили головою Черкаської обласної державної адміністрації. Наказ про його призначення підписав президент України Володимир Зеленський. Представник "Слуги народу" вже отримав службове посвідчення.

Олександру Скічку 29 років. Він народився у Черкасах та відомий українцям, як артист. У парламент Скічко пройшов у 2019 році.

Суд залишив Антонека під вартою

Київський апеляційний суд залишив Андрія Антоненка під вартою. Він проходить підозрюваним у справі про вбивство Павла Шеремета.

Таким чином судді відхилили клопотання адвокатів про пом'якшення запобіжного заходу. Рішення суду присутні в залі, серед яких і родина Антоненка, зустріли з криками "ганьба".

Журналіст Павло Шеремет загинув у 2016 році. В його убивстві підозрюють трьох людей. Музикант і активіст Андрій Антоненко перебуває в СІЗО, Юлія Клименко - під цілодобовим домашнім арештом, а Яну Дугар відпустили під заставу.

На Донбасі поранили двох військових

Бойовики поранили двох українських військових на Донбасі. Інцидент стався під Водяним, де окупанти скинули з безпілотника гранату. Постраждалих бійців оперативно доправили в лікарню. Стан армійців задовільний.

У штабі ООС зазначили, що бойовики цілеспрямовано порушують режим тиші. Про такі дії з боку незаконних збройних формувань повідомили до ОБСЄ.