RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Україна внесла до "чорного списку" двох відомих російських співачок: чим вони відзначилися

За останніми даними СБУ, в список осіб, які створюють загрозу національній безпеці України, і в списки організації "Миротворець" були внесені імена двох відомих співачок.

Про це повідомили на офіційному сайті Міністерства культури України.

За свідоме порушення державних кордонів України і спроби проникнути на територію Донбасу, а також за ведення комерційної діяльності на території окупованого Криму, заборонений в'їзд і на територію України співачці Ользі Кормухіної та відомої виконавиці Альоні Апіної.

Апіна потрапила в списки "миротворця" за те, що в 2018 році виступала на концерті в захопленому бойовиками Луганську. А пізніше, в 2019 році незаконно проникла в окупований Крим з метою вести там концертну діяльність, що порушує чинне законодавство України.

Ольга Кормухіна також проводила концерти на території окупованого Криму, причому проникла вона туди незаконно, порушивши межі України.

Крім двох співачок, зовсім недавно в "чорний список" України потрапили також Ольга Засульська, Ігор Саруханов, Денис Клявер і Марк Тішман.

Як писав "Апостроф" раніше, екс-учасниця гурту "Стрілки" Юлія Беретта догодили в так званий чорний список Мінкульту України .