RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Як розрахувати розмір пенсії в Україні: покрокова інструкція

Тепер розмір пенсії буде прямо залежати від середньої зарплати по країні. Тому що ці цифри, за словами представників Пенсійного фонду, будуть впливати на суми виплат пенсіонерам в майбутньому.

Про це пише "Обозреватель".

Представники Пенсійного фонду опублікували на своєму порталі середні показники зарплати по Україні за 2020 рік.

За словами співробітників відомства, якщо зарплата людини залишилася на колишньому рівні, а середній показник по країні знизився, то і розмір його майбутньої пенсії буде значно вище.

Якщо на території України буде знижена середня заробітна плата, розмір пенсії, яка буде в майбутньому, теж стане менше. Точний розмір пенсії можуть розрахувати тільки співробітники Пенсійного фонду, тому не варто думати про те, що можна самостійно розрахувати все з точністю до копійки. Для того щоб підрахувати коефіцієнт заробітної плати, експерти орієнтуються на дані про зарплату майбутнього пенсіонера і середній розмір заробітної плати за кожен місяць. Крім того, враховуються і інші показники.

Незважаючи на те, що розрахувати реальний розмір пенсії можуть тільки спеціалісти, це можна зробити і своїми силами, але, бажаючі можуть дізнатися лише приблизні цифри. Є певна формула, яка допомагає зробити це в кілька простих кроків.

Необхідно дотримуватися простої інструкції, вона допоможе зрозуміти, чого очікувати в майбутньому. На розмір виплат також впливає і держава, яка регулює мінімальний рівень пенсій і зарплат по Україні.

Як писати "Апостроф" раніше, українці зможуть отримувати по дві пенсії.