RU  UA

Починають з дитсадка: в Криму розповіли, як російські окупанти зомбують дітей

Російські окупанти проводять мілітаризацію анексованого півострова Крим, яка починається з найменших українців - вихованців дитячих садків.

Про це заявив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов в ефірі програми Апостроф Live на Апостроф TV.

Він звернув увагу на те, що до питання зомбування дітей і молоді постійно привертають увагу правозахисники.

"Дуже багато правозахисників фіксують, що відбувається тотальна мілітаризація освіти. І ми це бачимо на власні очі. Дітей змалечку, з дитячих садків привчають до військової форми. Для цього використовується в першу чергу 9 травня. Дуже багато якихось мілітаризованих постанов, конкурсів. Відновилися юнацькі парамілітарні організації, дитячі табори", - розповів Джелялов.

За його інформацією, в анексованому Криму є спеціальні класи, де навчальний процес організовано по принципу військової муштри.

"У деяких школах навіть відкривають спеціалізовані кадетські класи, де діти з ранку до вечора ходять у формі, стилізованій під військову. Це відбувається будь-де. Постійно проводяться навчання, залучається регулярно громадське населення. В принципі, це було і раніше. Це певним чином відбувалося і в Україні – такі пострадянські наслідки, коли цивільне населення долучали до військового запасу", - резюмував заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу.

Читайте також матеріал "Апострофа": У Криму кажуть, що готові захопити всю Україну - заступник голови Меджлісу.