RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Вилікує за місяць: вчені зробили неймовірний прорив у боротьбі з раком

Китайські вчені створили ліки від онкологічних захворювань - гідрогель на основі допоміжної молекули, мРНК і інших речовин зменшує пухлини і запобігає утворенню метастазів в 60% випадків.

Про це повідомляє American Chemical Society.

Гідроель, розроблений фахівцями з Національного центру нанонауки і нанотехнологій Китаю, після введення під шкіру повільно виділяє мРНК протягом наступних 30 днів. Його випробовували на мишах для боротьби з меланомою, однією з найнебезпечніших і найагресивніших форм раку.

Крім матричної РНК, препарат містить молекулу, яка допомагає активувати імунну систему. В якості антигену використаний овальбумин. Вони змішали його з мРНК, допоміжної молекулою і іншими компонентами гідрогелю.

Як показали дослідження, препарат активує Т-клітини і стимулює виробництво антитіл, в результаті чого пухлина скорочується. Більш того, завдяки гідрогелю у мишей перестали з'являтися метастази.

Нагадаємо, 4 лютого відзначався Всесвітній день боротьби з раком. "Апостроф" розповідав про знаменитостей, яким вдалося здолати цю хворобу.