RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Як реєстрували в Україні вакцину CoviShield: спливли скандальні подробиці

Індійську версію вакцини AstraZeneca - CoviShield, в Україні зареєстрували через фірму, яку заснували всього три місяці тому.

Як написала в Facebook журналіст Тетяна Шустрова, про це свідчать дані з відкритих джерел OpenDataBot і YouControl і це може говорити про те, що вакцину зареєстрували через фірму-прокладку.

У Державному реєстрі лікарських засобів України зазначено, що вакцина CoviShield, поставляється в Україну через ТОВ "ГРЕЙС ОФ РІК".

Компанія "ГРЕЙС ОФ РІК" зареєстрована в Києві, її статутний капітал становить 28 тисяч гривень. Її засновником є Кумар Пранаав. На сайті YouControl основним видом діяльності компанії вказана оптова торгівля фармацевтичними товарами. Серед інших видів діяльності зазначено також торгівля овочами, фруктами, м'ясом.

Індійський виробник постачає в Україну та інші медпрепарати, які компанія реєструвала самостійно. Але вакцину від коронавируса, з незрозумілої причини подали на реєстрацію через "ГРЕЙС ОФ РІК".

Кумар Пранаав є співзасновником ще однієї компанії "АЕОН БІОТЕХ", яку він заснував разом з жителем Кривого Рогу Вірди Бикрам Джіт Сінгхом. На сайті "АрселорМіттал Кривий Ріг" Сингом позначений заступником генерального директора "АрселорМіттал Кривий Ріг".

На сторінці криворізького виробника в Facebook зазначено, що вони поставляли для "Великого будівництва" 100 тисяч кубів металургійних шлаків.

Читайте також матеріал "Апострофа": Відпрацював зміну, зі мною все добре - перша людина, якій вкололи вакцину CoviShield в Україні.