RU  UA

Перенесення засідання РНБО, калькулятор черги на вакцинацію і пошуки дівчинки під Херсоном - головні новини 10 березня

Засідання Ради національної безпеки та оборони несподівано перенесли на 11 березня, розробники створили калькулятор черги на вакцинацію проти коронавірусу, а на Херсонщині третю добу тривають пошуки семирічної Марії Борисової. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Перенесення засідання РНБО

Засідання Ради національної безпеки та оборони перенесли на 11 березня. Чиновники, як і завжди, планували зібратися у п'ятницю, 12 березня.

Які рішення розглядатиме Радбез, поки невідомо. Утім ЗМІ припускають, що на засіданні обговорять виконання державного оборонного замовлення на 2021 рік. Крім того, члени РНБО можуть вирішити, кого ще зі зрадників держави позбавити військових або почесних звань.

Калькулятор черги на вакцинацію

Український інженер та польський математик створили калькулятор черги на вакцинацію проти коронавірусу. Інтернет-ресурс орієнтовно визначає день, місяць та рік першого щеплення. Аби отримати свою дату, необхідно ввести вік, приналежність до пріоритетних груп та наявність хронічних захворювань.

Розробники закликають не перейматися через десятки років прогнозованого очікування. Розрахунок залежить від кількості вакцинацій на добу. У МОЗі ж кажуть, що за день планують щеплювати біля 10 тисяч людей. А всіх охочих мають намір вакцинувати до кінця року.

Пошуки Марії Борисової

На Херсонщині третю добу шукають семирічну дівчинку. Марія Борисова зникла 7 березня у селі Щасливе. Поліцейські, 200 нацгвардійців, кінологи з собаками та небайдужі люди прочісують навіть сусідні села.

Дівчинка гралася з іншими дітьми у дворі будинку, а потім побігла до автобусної зупинки. Помітивши зникнення дитини, родичи кинулися на пошуки самостійно. Уже через кілька годин вони звернулися до поліції.

Звістка про зникнення семирічної дівчинки сколихнула всю Україну, тож до пошуків долучилися не лише місцеві жителі, а й волонтери з інших місць. Після пошуків у радіусі десятків кілометрів вийти на слід дівчинки так і не змогли. Мати дитини переконана, що дівчинку викрали машиною та вивезли до сусіднього села.

За версією слідства, дівчинка могла стати жертвою злочину або могла сама залишити своє місце проживання. Якщо говорити про першу з версій, то розглядаються різноманітні сценарії подій. У поліції просять водіїв переглянути свої відеореєстратори.

Зріст дівчинки - 110 см, вона була одягнена в чорну куртку та рожеві чоботи.