RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Україну чекає аномальне літо з бурями і "спека" восени: синоптики здивували прогнозом

В Україні літо 2021 року може виявитися аномальним через вплив Ла-Ніньї - кліматичного явища, що регулярно виникає в тропічних широтах південної частини Тихого океану.

Про це заявила вчений-кліматолог, науковий співробітник Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух, повідомляє "Сегодня".

За її словами, Ла-Нінья підсилює циклонічну діяльність не тільки в Тихому океані, а й в Атлантиці.

"Це означає, що циклони, які неминуче будуть проходити з заходу і південного заходу через територію України, виявляться більш потужними, ніж у минулому році. А циклони, як відомо, несуть опади - дощі, град - і нерідко супроводжуються бурями і грозами", - зазначила Балабух.

У свою чергу, народний синоптик Леонід Горбан заявив, що в червні в Україні буде багато дощів, встановиться спекотна погода. Пік спеки припаде на середину липня. Перша половина серпня буде спекотна, посушлива, у другій половині очікується послаблення спеки, невеликі дощі, до кінця місяця похолодання.

"У вересні побачимо ще 10 днів літа, з другої декади почнуться дощі і похолодає. На початку третьої декади можливі 2-3 дні бабиного літа. Холодний, але сухий жовтень порадує тривалим бабиним літом у середині місяця і засмутить під кінець сильними дощами і нічними морозами. Холод продовжиться і в листопаді, очікуються дощі і ранній сніг", - підсумував він.

Читайте також матеріал "Апострофа": Мороз, холод і дощі - народний синоптик дав прогноз на весну.