RU  UA

Рекорд на рекорді: яка ситуація з коронавірусом у Житомирській області

Житомир продовжує перебувати у лідерах за кількістю нових випадків захворювання на коронавірус. Вже тиждень місто та область знаходяться у червоній карантинній зоні.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 12:00 на Апостроф TV.

Жорсткі обмеження поки ніяк не вплинули на кількість нових інфікувань. За минулу добу на Житомирщині зафіксували 778 заражень, а 14 людей померли.

Житомирщина б'є рекорди і за кількістю госпіталізацій. У середньому на лікування потрапляють 100 осіб на добу. Лікарні заповнені на 51%. Незважаючи на це, вже п'ять медичних закладів області переповнені. Серед них Малинська, Бердичівська та Новоград-Волинська лікарні. Через це пацієнтів госпіталізують до сусідніх районів, а також до обласного центру.

Більшість людей дотримуються обмежень червоної карантинної зони. Проте є магазини, які працюють під виглядом роботи онлайн. Громадський транспорт у Житомирі курсує, але приватні перевізники вдалися до хитрощів та написали біля номерів маршруту "спецперевезення".

Не зупиняється в області і вакцинація. Там уже прищепили більше тисячі громадян. За минулу добу першу дозу препарату отримали 130 людей.