RU  UA

Нехай Мендель сама припинить поширювати фейки: експерт про її шоу про дезінформацію

В Україні найближчим часом розпочне роботу центр протидії дезінформації. Ініціатива з приводу центру протидії дезінформації хороша, але важливо, щоб влада сама не поширювала фейки.

Про це заявила в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV головна редакторка фактчекінгового проєкту “По той бік новин” Альона Романюк.

"Я би не сказала, що це щось добре або щось погане. Важливо, щоби пані Мендель припинила поширювати фейки. Незалежно, якими каналами комунікації", – заявила Романюк.

За її словами, ініціатива з приводу центру протидії дезінформації хороша, вона має місце в Україні.

"Але важливо, щоб вона була втілена, а не була умовно кобила, яка практично не їде. Дуже важливо, щоб була координація зусиль. Щоб не було так: один в ліс, другий – в біса, а третій – по дрова. Важливо, щоб влада сама не поширювала фейки", – додала Романюк і зауважила, що в Україні наразі існує дуже багато фейків та маніпуляцій.

"Якщо хтось думає, що створить в Україні один чи два центри протидії дезінформації, і вона зникне, то це не так.Як медіа, так і користувачі соціальних мереж стикаються з великою кількістю сумнівної інформації", – констатувала Романюк.

Нагадаємо, цього тижня на Телеканал Дом і UATV російською стартує щотижневе ТВ-шоу "Погляд з Банкової з Юлією Мендель". В шоу Мендель коментуватиме актуальні події і буде ділитися своїми висновками про те, що відбувається, робитиме прогнози спеціально для аудиторій, які проживають на тимчасово окупованих територіях Криму і Донбасу.

Як повідомляв "Апостроф", Юлія Мендель в листопаді 2020 року осоромилася з постом про стан здоров'я президента Володимира Зеленського, який тоді захворів на коронавірус.