RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Ховали в дитячих товарах: в Україні блокували канал поставки наркотиків на окупований Донбас, фото

У Харківській області затримали контрабандистів, який переміщували в тимчасово окуповані райони Донецької області через територію Російської Федерації метадон і димедрол, які переховували в товарах для дітей.

Про це повідомили в прес-службі Офісу генерального прокурора, опублікувавши відповідні фото.

Як уточнили в повідомленні, переміщення заборонених товарів через кордон в РФ здійснювалося в пунктах пропуску "Гоптівка" Харківської області та "Мілове" Луганської області, а в окуповані райони - через неконтрольовані ділянки державного кордону. Метадон і димедрол контрабандисти ховали в іграшках, дитячих колясках і подібних товарах, які доставлялися під виглядом звичайних побутових посилок через водіїв мікроавтобусів, що здійснюють нерегулярні рейси на окупований Донбас.

"Під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру чотирьом особам за фактом контрабанди сильнодіючих лікарських засобів і особливо небезпечних наркотичних засобів, а також незаконного їх придбання, зберігання, перевезення та збуту (ч. 2, ч. 3 ст. 305, ч. 2 ст. 307 КК України) ", - сказано в повідомленні.

На різних етапах операції у злочинців було вилучено понад 2 кг метадону та димедролу.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українські правоохоронні органи задокументували ряд фактів незаконного ввезення на окуповану територію товарів народного споживання поза контрольно-пропускними пунктами на Донбасі.