RU  UA

Медикам не вистачає знань: лікар-імунолог пояснила підступність коронавірусу

Українські медики не мають достатніх знань з імунології, а тому під час лікування коронавірусу і його ускладнень роблять великі помилки, як, приміром, призначення антибіотиків.

Про це у програмі Роксани Руно на Апостроф ТV "Всьо по бєспрєдєлу" розповіла лікар-імунолог, доктор медичних наук Віра Казмірчук.

"Підступність коронавірусу в тому, що він "б'є" по слабких місцях. Якщо в людини хворі нирки - будуть ускладнення в цьому органі, якщо кишківник - він постраждає. І в усіх є синдром хронічної втоми, який дуже довго ще залишається: людина вже вилікувалася, а зовсім не має сил, щоб жити", - розповіла професор.

При цьому при лікуванні коронавірусу в Україні медики роблять багато помилок, бо мають мало знань з імунології і не перевіряють рівень імуноглобулінів у пацієнтів, що є головним під час лікування таких хвороб.

"У лікарів мало знань з імунології і вони не використовують напрацювання вчених. Мене не хотіли слухати ні в міністерстві охорони здоров'я, ні у Зеленського. Заступник міністра мені сказала: "Ну добре, я Вам повірю, але що я скажу експертам ВООЗ?", - розповіла Казмірчук.