RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Україні загрожує зрив поставки нової партії вакцини AstraZeneca: гучна заява "слуги народу"

Постачання наступної партії вакцини AstraZeneca (CoviShield) з Індії в Україну може бути відкладено на певний термін.

Має фіктивну адресу: спливли скандальні дані про фірму, яка зареєструвала CoviShild в Україні

Про це повідомляє депутат і засновник медичної клініки "Борис" Михайло Радуцький на своїй Facebook-сторінці.

Причиною такого рішення стала інформаційна кампанія, розгорнута проти індійської вакцини в Україні.

"МЗС отримав лист від посольства Індії, в якому наголошується на неприпустимості дискредитаційних заяв щодо Індії як виробника медичних препаратів і вакцини AstraZeneca (CoviShield), що поставляється в Україну", - написав нардеп.

За твердженням Serum Institute, вакцина, яку вони виготовляють, є абсолютно безпечним і ефективним препаратом, що підтвердили у ВООЗ. На території їх країни і в Європі вже використали близько 50 млн доз. Значні обсяги препарату замовили Канада, Британія, Бразилія та інші країни.

Україна уклала з виробниками вакцини в Індії контракт на поставку 1,5 млн доз. Але вони можуть віддати цю партію іншим країнам. В Індії підкреслили, що на AstraZeneca попит не падає.

За інформацією Радуцького, президент України Володимир Зеленський доручив міністрам Максиму Степанову і Дмитру Кулебі знайти додаткові способи для прискорення постачання наступної партії вакцини в Україні.

"Міністерство охорони здоров'я і МЗС України повинні якомога швидше зробити все необхідне, щоб переконати індійських партнерів в непричетності держави і українського суспільства до дискредитації постачальника вакцин", - підкреслив депутат.

За його словами, на зрив співпраці України з Індією вплинули як одіозні проросійські політики, так і псевдопатріотичні політичні лідери, які роблять все для повернення до влади на тлі дестабілізації країни.

Відзначимо, що цієї інформації про зрив постачання вакцини в Україну з Індії немає на сайтах її виробника і посольства, а також на офіційних сторінках в Facebook.

Нагадаємо, що ввезення вакцини AstraZeneca в Україну супроводжувався скандалом - міністр охорони здоров'я України Максим Степанов змушений був особисто вилетіти до Індії, щоб контролювати постачання.

Читайте також матеріал "Апострофа" - За ліцензією AstraZeneca: яку вакцину вводять українцям і наскільки вона безпечна.