RU  UA

Чому українці їздять на роботу, порушуючи карантин: нардеп дала важливе пояснення, порівнявши з ЄС

Народний депутат із Вінницької області Лариса Білозір вважає, що під час посиленого карантину більшість працюючих громадян України, щоб годувати сім'ю, змушені користуватися громадським транспортом, але через обмеження в роботі електротранспорту і метро, частіше користуються переповненими маршрутками.

Про це політик заявила в ефірі Апостроф TV.

За її словами, у багатьох європейських країнах на час жорсткого карантину складається перелік об'єктів, роботу яких припиняти не можна, а всі інші громадяни перебувають вдома. Однак, при цьому вони отримують і мінімальну зарплату, і доплати і необхідний соцпакет.

"Може, люди і сиділи б удома. Свідомі і законослухняні, які розуміють, що можуть наразитися на небезпеку - бути зараженими або заразити своїх родичів. Сидіти ж можна - а годувати сім'ю?" - пояснила ситуацію в Україні народний депутат.

На думку Лариси Білозір, в умовах, коли люди змушені добиратися на роботу громадським транспортом, погіршує ситуацію непродумана транспортна логістика в столиці України.

"Це не питання людей, а питання комунікації. Тобто "Київпастранс" обмежує, метро обмежує, а відповідно набиваються маршрутки. Такої недосконалої системи, як в Києві, немає ніде в Європі. Там все чітко працює. Там з однієї точки до іншої добираєшся за 15 хвилин... Влада відірвана від реалій ", - вважає нардеп.

Як повідомляв "Апостроф", в середу, 24 березня, МОЗ оновив карантинне зонування - в "жовтій" зоні залишилася тільки Херсонська область, а в "червону" потрапили дев'ять регіонів України.