RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В Україні змінили правила видачі автомобільних номерів: що потрібно знати

Міністерство внутрішніх справ видало наказ, згідно з яким кожен сервісний центр відомства буде видавати на транспортні засоби номерні знаки тільки своєї області.

Про це повідомляє прес-служба Головного сервісного центру МВС.

Основним нововведенням є зміна визначення адміністративно-територіальної належності транспортного засобу, а саме не за місцем прописки власника, як було дотепер, а за місцем здійснення реєстрації (перереєстрації) транспортного засобу.

Тобто, кожний сервісний центр МВС видаватиме на транспортні засоби, незалежно від місця прописки власника, номерні знаки лише своєї області.

Зазначені вимоги не поширюються на номерні знаки, які громадяни залишили на платному зберіганні в сервісному центрі МВС.

"Таке нововведення дозволяє оптимізувати процес забезпечення сервісних центрів МВС номерними знаками, а також уникнути зайвих матеріальних витрат на виготовлення та логістичних витрат на доставку та зберігання у сервісних центрах МВС номерних знаків інших регіонів", – зазначили у відомстві.

Нагадаємо, із 17 березня, в Україні набув чинності закон, який передбачає збільшення штрафів за порушення Правил дорожнього руху.