RU  UA

Нова вакцина від коронавірусу в Україні і перша прес-конференція Байдена - головні новини 25 березня

В Україну прибула перша партія китайської вакцини проти коронавірусу Sinovac, Джо Байден дав першу прес-конференцію на посту президента Сполучених Штатів Америки, а провайдери заблокували сайт інтернет-видання "Апостроф" через рішення Печерського суду. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Нова вакцина від коронавірусу в Україні

Перша партія китайської вакцини від коронавірусу Sinovac вже прибула в Україну. Літак із препаратом приземлився в аеропорту "Бориспіль" близько сьомої години вечора.

На борту знаходиться 200 тисяч доз. Решту препарату Україна отримає потім. Загалом держава замовила 1,9 млн доз препарату. Контракт на постачання вакцин МОЗ підписало наприкінці 2020 року.

За підсумками випробувань, ефективність Sinovac склала 83,5%.

Перша прес-конференція Байдена

Президент США Джозеф Байден дав першу масштабну прес-конференцію на посту очільника держави. Лідер країни розповів про плани йти на другий президентський термін у 2024 році.

Крім того, Байден назвав новий план вакцинації американців проти коронавірусу. За перші сто днів при владі він пообіцяв зробити 200 млн щеплень.

До слова, Джо Байден став першим за останні сто років очільником Білого дому, який відклав свою зустріч із пресою на дев'ять тижнів.

Блокування сайту "Апостроф"

Печерський районний суд заблокував сайти низки українських ЗМІ. Деякі інтернет-провайдери та мобільні оператори обмежили доступ, зокрема, до сайту "Апостроф".

Відповідний позов до установи подав колишній керівник "Спецтехноекспорту" Павло Барбул. Загалом користувачам закрили доступ до 12 видань.

Головний редактор інтернет-видання "Апостроф" Денис Попович назвав таке рішення кричущим інцидентом, який не має нічого спільного з дотриманням принципів свободи слова.