RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Суд відправив під домашній арешт одного з учасників погрому Офісу президента

У понеділок, 29 березня, Печерський районний суд Києва відправив під цілодобовий домашній арешт на 60 діб активіста Романа Ратушного, якого слідство називає одним з активних учасників та координаторів погрому фасаду Офісу президента.

Про це повідомили в Telegram-каналі KlymenkoTime.

Романа Ратушного на час слідства зобов'язали носити електронний браслет і здати паспорти. Також він буде змушений приходити на виклики слідчого, прокурора і суду.

Суд відхилив клопотання про взяття активіста на поруки народних депутатів Ярослава Юрчишина та Володимира Ар'єва.

Нагадаємо, що раніше одному з організаторів акції під Офісом президента, де 20 березня відбулися заворушення, лідеру руху "Гонор" Сергію Филимонову пред'явлено підозру за ст. 296 ч. 4 - "хуліганство із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень". За таке порушення загрожує позбавлення волі на термін від 3 до 7 років.

Як повідомляв "Апостроф", в п'ятницю, 26 березня, фасад Офісу президента України, який розмалювали і забруднили фарбами під час акції на підтримку засудженого Сергія Стерненка, співробітники клінінгової компанії повністю очистили.