RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

"Купіть дешеві гривні!": В мережі пропонують майже "справжні" гроші, фото

У Мережі з'явилося повідомлення про продаж фальшивих гривень. З'явилися перші фото підроблених грошей.

Про це повідомляє Vrogode.

Повідомлення про появу перших "якісних" фальшивок з'явилися в популярному месенджері Telegram. Люди почали масово поширювати інформацію у своєму співтоваристві, в якому вони займаються реалізацією фальшивих гривень.

Якщо перейти за посиланням, яке доступна в Telegram-каналі, можна побачити, як зловмисники безпосередньо пропонують людям фальшиві гроші за "приємною" ціною. Організатори доводять, що ці гроші беруть на ринках, в громадському транспорті і в терміналах.

За словами організаторів, в 90% випадків ці гроші може прийняти банкомат "Приватбанку". Фальшиві грошові кошти не приймуть тільки в українських банках. Організатори також повідомили, що гроші схожі на справжні на 99,9%. На гривнях є водяний знак і все, що зазвичай є на справжніх купюрах.

Більш того, гроші з "природним хрустом". Придбати фальшиві гроші пропонують за 850 гривень, 2 тисячі і 4 тисячі гривень відповідно. За 4 тисячі гривень можна придбати 14 тисяч фальшивих грошових коштів.

У повідомленнях організаторів сказано, що є і більш великі замовлення, все можна обговорити в особистих повідомленнях Telegram-акаунтів зловмисників. Гроші передають поштою або "закладкою". Другий варіант, за словами організаторів, буде практичніше, так як це найлегше здійснити.

В Україні забороняється зберігати, купувати, перевозити і пересилати підроблену національну валюту. У разі порушення закону людина може відправиться за грати на строк від трьох до семи років.

Як писав "Апостроф" раніше,у мережі розповіли про схему, за допомогою якої шахраї намагаються виманити гроші у користувачів Facebook.