RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Флагман українського танкобудування терпить фінансове лихо: фото документа

Неефективне керівництво діяльністю танкового заводу імені Малишева призводить до значних збитків оборонного підприємства.

Про це заявив у відкритому листі до президента України Володимиру Зеленському, який опинився у розпорядженні "Апострофа", глава профспілки підприємства Георгій Калабін.

У цьому документі профспілковий лідер висловив стурбованість поточним фінансовим станом на підприємстві. Зокрема, він навів показники, які свідчать про справжню кризу:

  • минулий 2020 рік підприємство завершило зі збитками в розмірі 112, 4 млн гривень;
  • в першому кварталі 2021 року вартість виготовленої продукції - всього 169,2 млн грн;
  • загальний кредиторський борг підприємства станом на 1 січня 2021 року складав 1,8 млрд грн.

Георгій Калабін також звертає увагу на низький рівень зарплат на танковому заводі і борги з їх виплат за лютий і березень. Це стає причиною відтоку кваліфікованих кадрів.

Глава профспілки танкового заводу імені Малишева нагадав, що на адресу ДК "Укроборонпром" було направлено вимогу розірвати трудовий договір з гендиректором підприємства Василем Криласом. Однак, у двотижневий строк її не було виконано, тому профспілка змушений звернутися з цього приводу до суду.

Як повідомляв "Апостроф", Харківський завод імені Малишева, який спеціалізується на виробництві і модернізації легкої і важкої бронетехніки, заборгував "Укрспецекспорту" величезну суму.