RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

Всі новини

В Японії медики провели унікальну операцію: пацієнтці з COVID-19 повернули можливість дихати

Японські медики повернули пацієнтці можливість дихати, провівши унікальну операцію з пересадки легенів. Цей випадок унікальний тим, що здавався безнадійним: жінка не могла самостійно дихати після перенесеного у важкій формі коронавіруса.

Про це повідомляє CNN.

У середу, 7 квітня, група з 30 медичних фахівців Японії провела складну операцію з пересадки легеневої тканини. Операція тривала 11 годин. Донорами виступили чоловік і син пацієнтки. Операція проходила в медичному закладі, який розташований в Кіотському університеті. За словами фахівців, це перший і єдиний випадок трансплантації легеневої тканини від живих донорів.

Жінка із західної частини Японії заразилася коронавірусною інфекцією COVID-19 в кінці 2020 року. Кілька місяців пацієнтка перебувала на апараті, який не давав їй померти. За словами фахівців, хвороба настільки сильно пошкодила легені пацієнтки, що вони не могли нормально функціонувати.

Випадок пацієнтки вважали безнадійним, лікарі думали, що тут не можна нічим допомогти. Однак кілька наукових експертів запропонували свою допомогу, в результаті спільними зусиллями вчених і медиків вдалося досягти унікальних результатів.


Раніше подібну операцію пацієнтам з коронавірусом проводили в США. У цих пацієнтів була вражена значна частина дихальних органів. Однак японські фахівці пішли ще далі, і взяли матеріал у живих донорів. Родичі жінки самі запропонували свої послуги. Зараз чоловік і син пацієнтки в стабільному стані, а сама жінка все ще лежить в реанімації. Якщо відновлення пройде за планом, жінка може бути виписана з медичного закладу вже в червні.

Як писав "Апостроф" раніше, на операційний стіл до хірургів частіше стали потрапляти люди з масивною кровотечею, які раніше перехворіли на коронавірус.