RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У скільки обійдеться ковід-похорон в Україні: названі ціни

У фірм, що займаються організаціями похорону в Києві, Одесі та Харкові ніяких особливих вимог до поховання померлих від коронавірусу немає.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа" - Відкрита труна за ваші гроші: як в Україні ховають померлих від коронавірусу.

Сума може бути на 1000-1500 вище через необхідність проводити дезінфекцію приміщень і транспорту, де буде знаходитися тіло.

Так, стандартні похорони в Києві чи Одесі на 15-20 осіб обійдуться від 15 до 20 тис. Сюди входить труна, перевезення тіла, плечова бригада, місце на кладовищі, хрест на могилу, траурний вінок та інші супутні атрибути.

З неофіційних витрат, як нам розповів співробітник ритуальної служби, можуть бути додаткова оплата санітарам в морзі від 1000 до 3000 грн, і копальникам могил, крім офіційних 3000-4000 гривень, на руки ще 1000-2000 грн. Але це за бажанням.

У Харкові ж похорони обійдуться від 13 тисяч гривень. Проте в одній з похоронних фірм "Апострофу" повідомили, що не всі кладовища міста бажають приймати ковідних.

Як повідомляв "Апостроф", у Вінницькій області померла від коронавируса жінку дозволили поховати відкритій труні після того, як рідні заплатили медикам. Однак на голову жінки замотали поліетиленовий пакет.