RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Достатньо всього 30 секунд: вчені заявили про здатність води з хлоркою вбивати COVID-19

Британські дослідники дійшли висновку, що хлорована вода в басейні може дезактивувати коронавірус COVID-19 лише за 30 секунд.

Колективний імунітет українців від коронавірусу буде здобутий лише одним шляхом - екс-очільник МОЗ

Про це пише видання Daily Mail.

Вчені з Імперського коледжу Лондона вивчали вплив різних концентрацій хлору у воді на вірус SARS-CoV-2. Результати їх дослідження свідчать про те, що ризик передачі COVID-19 водою басейну є "неймовірно" низьким.

Дослідження проводилося організацією Swim England та школою плавання Water Babies за підтримки Королівського товариства порятунку життя.

"Ми проводили ці експерименти в наших лабораторіях в Лондоні, - пояснила автор дослідження Венді Барклай з Імперського коледжу Лондона. - Ми вимірювали здатність вірусу заражати клітини, що є першим кроком у його передачі. Змішавши вірус з водою басейну, яку нам доставила команда Water Babies, ми показали, що вірус не виживає у воді басейну - він більше не був інфекційним".

У ході дослідження професор Барклай з колегами виявили, що концентрація вільного хлору 1,5 міліграма на літр і рН 7–7,2 зменшують зараженість ГРВІ-CoV-2 більш ніж в 1000 разів лише за 30 секунд.

Подальші тести з використанням різних концентрацій хлору та рівнів рН дійшли висновку, що хлор у відходах басейну є більш ефективним при низькому рівні рН.

Це, як підкреслили вчені, відповідає сучасним інструкціям щодо роботи басейну, що рекомендують концентрацію вільного хлору 1,5 міліграма на літр і рівень pH 7,0.

"Результати свідчать про те, що ризик передачі коронавірусу з води у басейні дуже низький", - сказала виконавчий директор Swim England Джейн Нікерсон.

Отже, басейни можуть бути безпечними та захищеними середовищами, якщо вживати відповідних заходів для знезараження води.

"Це фантастична новина для операторів, спортсменів, членів клубів, плавців-любителів та тих, хто відвідує басейни, щоб залишатися фізично активним", - додали вчені.

Як повідомляв "Апостроф", на відкритому просторі, в парках і скверах коронавірус передається мінімально, проте в місцях масового скупчення людей загроза зараження є навіть на вулиці.