RU  UA

Тривожний чемоданчик: що потрібно мати з собою на випадок катастрофи

У разі техногенної чи іншої катастрофи, бойових дій або надзвичайної ситуації людям рекомендують мати переносний аварійний запас, більш відомий як тривожний чемоданчик. Фахівці рекомендують мати маленьку сумку і великий рюкзак, які повинні містити певні предмети для виживання.

Подробиці - в сюжеті Апостроф Live на Апостроф TV.

У маленькій сумці необходимо мати чотири категорії речей: безпека, комфорт, вода і їжа. Паракорт, за допомогою якого можна робити якісь укриття. Це така мотузка, в якій знаходяться сім капронових ниток. Потрібно мати міні-аптечку з предметами для зупинки кровотечі - це турнікет і бандаж. У сумці також має бути рятувальна ковдра у вакуумній упаковці, звичайний антисептик, щоб обробити рану. Можна покласти баф (шарф-трубу), який можна використовувати для різних цілей, маленький ніж, гроші, документи, серветки, а також розпалювач вогню і запальничку.

У великому рюкзаку, крім перерахованих вище найменувань, необхідно мати комплект з фляги і казанка, папку з документами (на землю, на квартиру і так далі). Стане в нагоді і книга з посібником по виживанню на випадок, якщо не буде електрики та інтернету. Не забудьте покласти ліхтарик, ніж та брусок для його заточування, свисток і невелику косметичку із засобами гігієни. Необхідно мати і портативну батарею для зарядки телефону, якщо він буде працювати, або хоча б ліхтарів. Для подачі сигналів лиха можна запастися фаєрами. Не забудьте про нитки і голки, а також трохи їжі, яка може лежати довго і допоможе підтримати енергію (шоколад, батончик).