RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

​Це критичний чинник: названо головну проблему зі здешевленням авіаперельотів в Україні

В Україні хочуть знизити ціни на внутрішні авіаперельоти за рахунок скасування ПДВ, але є ще одна проблема, яка впливає на вартість - дорожнеча авіаційного палива.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

За словами експерта в сфері транспорту Кирила Новікова, рівень авіатарифів по Україні залежить від ціни за паливо.

"Тут два моменти - відносно високий акциз і дуже невелика кількість постачальників палива, що дозволяє їм тримати високу ціну. І ця ціна, насправді, - одна з найвищих в Європі. Відповідно, щоб знизити ціну палива, потрібно зменшити акциз і диверсифікувати поставки", - зазначив він.

Також експерт наголосив, що для стимуляції внутрішнього туризму в Україні необхідно владі думати не тільки про ціну на перельоти, а й про інфраструктуру аеропортів. Слід звернути увагу на те, що дві третини аеропортів, які на сьогодні могли б зробити значний ривок для своїх регіонів, знаходяться у відверто поганому стані.

"Змушену паузу, викликану ковідними обмеженнями, було б правильно використовувати для модернізації аеропортів (хоча в деяких містах цей процес йде, нехай і не дуже активно)", - сказав Новіков.

Експерт додав, що тут, як і у випадку з ПДВ і ціною палива, рішення потенційно знаходяться в руках влади.

Як повідомляв "Апостроф", українці мають можливість відпочити на травневі свята не тільки на території країни, а й за кордоном. Адже завдяки кільком державним святами, люди зможуть сумарно відпочивати 13 днів.