RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Луганські науковці представили конкурента Tesla: як виглядає український електромобіль Єва, фото і відео

Науковці зі Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля представили макет електромобіля "Єва", який створили на базі вишу. В його розробці брали участь і студенти навчальних закладів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації.

"Єва" - перший український електромобіль, який за технічними характеристиками відповідатиме світовим стандартам і матиме покращені характеристики з безпеки і комфорту.

Електромобіль у нинішньому його вигляді здатний проїхати до 100 км та розвивати швидкість до 80 км/год. Автомобіль оснащено електродвигуном і електробатареєю (конструкцією передбачено встановлення до двох батарей). Автомобіль має рамну конструкцію, а його кузов виготовлено зі склопластику.

"Завдяки запропонованій "модульній платформі" базовий автомобіль можна буде за бажанням користувача достатньо легко перетворювати протягом експлуатації. Так, наприклад, може бути встановлена батарея та двигун більшої ємності або додаткова батарея, привід на два колеса доповнити до повнопривідної версії тощо за рахунок використання готових інженерних рішень, які легко будуть інтегруватися в базовий автомобіль", - йдеться в повідомленні.

За інформацією розробників, попередньо вартість такої автівки на ринку може сягати 12 тисяч доларів США.

Як повідомляв "Апостроф", раніше криворізькі інженери провели успішні випробування першої української електровантажівки CoolOn, з якою після запуску серійного виробництва планують вийти на європейські ринки.