RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

В Україні пройшли випробування першої вітчизняної електровантажівки, відео

Криворізькі інженери провели успішні випробування першої української електровантажівки CoolOn, з якою після запуску серійного виробництва планують вийти на європейські ринки.

Про це розповів на своїй сторінці у Facebook керівник компанії Murmuration Technology Віталій Бризгалов.

За словами Бризгалова, транспортний засіб виїхав на ходові випробування. CoolOn може легко стати кемпером, будинком на колесах, майстернею чи гаражом для електросамокатів.

Розробники анонсували, що при розробці електровантажівки будуть враховувати не тільки екологічну складову, а й орієнтуватися на серійне виробництво. Українська електровантажівка буде мати комерційне призначення - модель призначена, насамперед, для бізнесу – служб доставки і сервісу. Втім, купити електрокар зможуть всі охочі.

За попередніми підрахунками вартість CoolOn сягатиме $16 тисяч. Серійне виробництво вантажівок інженери з Кривого Рогу планують налагодити в 2021-2022 роках, а зараз команда з шести осіб планує створити завод з виробництва електровантажівок і вийти з ними на європейський ринок.

Варто зазначити, що довжина CoolOn становить 5 тисяч мм , ширина - 1 700 мм, висота - 2 100 мм.

Машина буде мати безпечний літієвий акумулятор LiFePO4. 40кВтг ємності вистачить на 200 км ходу. Але акумулятор може бути збільшено, чи зменшено за рахунок модульної конструкції. Максимальна швидкість цього електромобіля становить 90 км/год.

Як повідомляв "Апостроф", компанія Tesla Ілона Маска представила функціональний будинок на колесах на базі електропікапа Cybertruck.