RU  UA

Оточення не "зіллє" Путіна: журналіст розповів, що може похитнути Кремль

Оточення російського президента Володимира Путіна, яке може опинитися під новими санкціями Заходу, не здатне його "злити". В такому випадку наближені до Кремля олігархи і силовики втратять гарантії власної безпеки.

Про це у програмі Роксани Руно "Всьо по бєспрєдєлу" на Апостроф ТV розповів російський журналіст, колишній секретар Спілки журналістів Росії і нинішній опозиційний політик Ігор Яковенко.

"Оточення Путіна саме з точки зору самозбереження не здатне його "злити". Путін дуже добре всім показав, що буває з тими, хто не те, що "злити" його спробує, а навіть просто косо подивиться. Оточення Путіна ділиться на декілька частин. Це олігархи, які стали олігархами завдяки наближеності до Путіна. Це силовики - всі ті, хто більшою чи меншою мірою відноситьс до спецслужб. Вони розуміють, що втрата Путіним ролі "смотрящего" за Росією для них означатиме їхню особисту загибель і катастрофу", - розповів Яковенко.

За словами журналіста, оточення Путіна розуміє, що окрім нього ніхто не зможе втримати баланс сил.

"Ніхто з оточення Путіна "зливати" його не буде. Щось серйозне в Росії може статися тільки в результаті дуже серйозних економічних проблем в Росії, коли просто не буде вистачати грошей на утримання силовиків і коли регіони перестануть отримувати дотації. Тільки тоді може розпочатися повільний розпад інфраструктури, а в самому центрі ніяких подібних процесів бути не може", - резюмував Яковенко.