RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

В Україні очікується новий стрибок захворюваності COVID-19: лікар назвав терміни

Новий сплеск захворюваності COVID-19 в Україні слід очікувати після Пасхи і травневих свят.

Про це в ефірі телеканалу Україна 24 заявив лікар-імунолог Федір Лапій.

За словами фахівця, зростання захворюваності буде не таким великим, як його фіксували в березні.

Лапій спрогнозував збільшення числа заражених через 1-1,5 тижні після всіх травневих свят і "гробків", коли українці вирушають на кладовищі, щоб відвідати могили своїх родичів.

"Будь-які контакти, які відбудуться на великодні свята, будуть сприяти збільшенню кількості хворих COVID-19. Я не думаю, що це буде значне зростання, і ми не можемо говорити про рівень березня. Але протягом тижня після Пасхи будуть ще гробки, люди будуть відвідувати могили родичів. Можна очікувати зростання захворюваності протягом 1-1,5 тижня", - підкреслив лікар-імунолог.

Що стосується "травневого природного карантину", коли люди виїжджають з міст, то на нього, на думку Федора Лапія, не варто покладати великі надії. Українці все одно будуть контактувати і це спричинить зростання захворюваності COVID-19.

"Не дуже (вплине природний карантин - ред.). Я думаю, що багато людей поїдуть на дачу, в гості, будуть чекати родичів, друзів. Так чи інакше поїдуть на могили, і контакти все одно будуть, навіть якщо говорити безпосередньо про Великдень", - резюмував він в ефірі телеканалу .

Також читайте матеріал "Апострофа": Влітку в Євросоюз: чи відкриє Європа кордону для українців.