RU  UA

Українське питання: що хоче виторгувати Путін на переговорах з Байденом

Президент РФ Володимир Путін на переговорах з президентом США Джозефом Байденом буде намагатися зняти з політичного порядку денного питання анексії Криму і заморозити конфлікт на сході України.

Про це у програмі Роксани Руно "Всьо по бєспрєдєлу" на Апостроф ТV розповів російський політтехнолог і публіцист Станіслав Бєлковський.

"Путін буде намагатися вивести з питань обговорення анексію Криму і в тій чи іншій мірі врегулювати або заморозити конфлікт в окремих районах Донецької і Луганської областей України. Більших претензій до української державності в нього немає, його програма вичерпана. Для нього важливе невтручання у справи РФ, зняття санкцій і забезпечення економічних інтересів Росії серед гравців міжнародного масштабу, хоча інтереси Росії не настільки суттєві", - заявив Бєлковський.

При цьому Росія може і далі продовжувати шантажувати Захід новими фактами агресії щодо України і стягуванням військ в якості тиску.

"Все буде залежати від того, про що вдасться домовитися Путіну з Байденом і які будуть взаємні механізми реалізації цих домовленостей. Щоб шантажувати Захід в майбутньому, Путін може використовувати і інші засоби: хакерські атаки, втручання у вибори, диверсії і вибухи", - додав Бєлковський.